Amiko A9Z Red IPTV Set Top Box

Handleiding voor de Amiko A9Z RED set top box

Dec 18, 2022Önder Ates

Uitpakken en aansluiten

Allereerst moet je de Amiko A9Z RED set top box uitpakken en alle onderdelen controleren. Je zult een Amiko A9Z RED set top box, een afstandsbediening, een HDMI-kabel en een netsnoer ontvangen.

Sluit vervolgens de set top box aan op je televisie met behulp van de HDMI-kabel. Sluit ook het netsnoer aan op de set top box en het stopcontact. Zodra je alles hebt aangesloten, kun je de set top box aanzetten met de afstandsbediening.

Instellen van de taal en het tijdzone

Zodra je de set top box hebt aangezet, zul je een scherm zien met verschillende instellingen. Selecteer eerst de gewenste taal en tijdzone. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat de set top box correct werkt in jouw regio.

Instellen van het netwerk

Vervolgens moet je de set top box verbinden met het internet. Dit kan via WiFi of via een Ethernet-kabel. Selecteer de juiste optie op het scherm en volg de aanwijzingen om de set top box te verbinden met het internet. Zorg ervoor dat je de juiste inloggegevens voor je WiFi-netwerk hebt voordat je verdergaat.

Hoe gebruikt u Mytvonline2?

Mytvonline2 is een softwareplatform dat is voorgeïnstalleerd op de Amiko A9Z RED IPTV Set Top Box en dat u toegang geeft tot verschillende IPTV-kanalen en -functies. Om Mytvonline2 te gebruiken, volgt u deze stappen:

 1. Zet de Amiko A9Z RED IPTV Set Top Box aan met de aan/uit-knop op de achterkant van het apparaat.
 2. Wacht tot het apparaat is opgestart.
 3. Ga naar "Mytvonline2" op het startscherm van het apparaat.
 4. Volg de instructies op het scherm om in te loggen op Mytvonline2 met uw M3U url.

U kunt nu toegang krijgen tot verschillende IPTV-kanalen en -functies via Mytvonline2. U kunt bijvoorbeeld live televisiekijken, opgenomen programma's bekijken, videostreamingdiensten gebruiken en nog veel meer.

Installeren van IPTV-applicaties

Nu dat je de set top box hebt verbonden met het internet, kun je IPTV-applicaties installeren. De Amiko A9Z RED set top box biedt toegang tot verschillende IPTV-applicaties, zoals IPTV Smarters, Flix IPTV en GSE Smart IPTV. Ga naar het menu "Apps" op het startscherm en selecteer de gewenste IPTV-applicatie om deze te installeren.

Toevoegen van IPTV-abonnementen

Zodra je een IPTV-applicatie hebt geïnstalleerd, kun je IPTV-abonnementen toevoegen. Dit zijn abonnementen op tv-zenders en -programma's die je kunt streamen via het internet. Je kunt deze abonnementen krijgen van verschillende IPTV-providers. Voeg het abonnement toe aan de IPTV-applicatie door de inloggegevens en andere vereiste informatie in te voeren.

Gebruik van de afstandsbediening

De afstandsbediening die je bij de Amiko A9Z Red set top box hebt ontvangen, heeft verschillende knoppen om de set top box te bedienen. Met de pijltjestoetsen kun je door het menu navigeren en met de OK-knop selecteer je een optie. Met de terugknop kun je teruggaan naar het vorige scherm.

De afstandsbediening heeft ook een knop voor het aan- en uitzetten van de set top box, een knop voor het wijzigen van het volume en een knop voor het openen van het hoofdmenu.

Hoe gebruikt u mytvonline2?

Mytvonline2 is een softwareplatform dat is voorgeïnstalleerd op de Amiko A9Z Pro IPTV Set Top Box en dat u toegang geeft tot verschillende IPTV-kanalen en -functies. Om mytvonline2 te gebruiken, volgt u deze stappen:

 1. Zet de Amiko A9Z Red IPTV Set Top Box aan met de aan/uit-knop op de achterkant van het apparaat.
 2. Wacht tot het apparaat is opgestart.
 3. Ga naar "mytvonline2" op het startscherm van het apparaat.
 4. Volg de instructies op het scherm om in te loggen op mytvonline2. Als u nog geen account heeft, kunt u deze aanmaken door op "Registreren" te klikken.

U kunt nu toegang krijgen tot verschillende IPTV-kanalen en -functies via mytvonline2. U kunt bijvoorbeeld live televisiekijken, opgenomen programma's bekijken, videostreamingdiensten gebruiken en nog veel meer.

Gebruik van de Amiko A9Z Red set top box

Nu dat je de set top box hebt geïnstalleerd en de IPTV-abonnementen hebt toegevoegd, kun je de set top box gebruiken om tv te kijken. Ga naar het hoofdmenu en selecteer de gewenste IPTV-applicatie. Hier kun je door de beschikbare tv-zenders en -programma's bladeren en selecteren wat je wilt kijken.

Je kunt ook andere functies gebruiken, zoals het opnemen van tv-programma's of het gebruik van de elektronische programmagids (EPG) om te zien wat er op tv komt.

Onderhoud van de Amiko A9Z Red set top box

Om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke ervaring hebt met de Amiko A9Z Red set top box, is het belangrijk om het apparaat regelmatig te onderhouden. Dit omvat het regelmatig updaten van de software, het verwijderen van onnodige bestanden en het controleren van de verbinding met het internet.

Je kunt de software van de set top box updaten door naar het menu "Instellingen" te gaan en te kiezen voor "Software-update". Volg de aanwijzingen op het scherm om de update uit te voeren.

Om onnodige bestanden te verwijderen, ga je naar het menu "Instellingen" en kies je voor "Systeembeheer". Hier kun je kiezen voor "Bestanden verwijderen" om onnodige bestanden te verwijderen.

Controleer ook regelmatig of je internetverbinding goed werkt door naar het menu "Netwerk" te gaan en de status te controleren. Als er problemen zijn met de verbinding, probeer dan de set top box opnieuw aan te sluiten of contact op te nemen met je internetprovider.

Hoe verhelpt u problemen met de Amiko A9Z RED IPTV Set Top Box?

Soms kan het voorkomen dat er problemen optreden met de Amiko A9Z RED IPTV Set Top Box. Hieronder staan enkele veelvoorkomende problemen en hoe deze op te lossen.

 • Problemen met de internetverbinding: Controleer of de ethernetkabel of Wi-Fi-verbinding goed is aangesloten en of uw internetverbinding werkt. Als het probleem aanhoudt, kunt u de Amiko A9Z RED IPTV Set Top Box resetten door de aan/uit-knop op de achterkant van het apparaat ingedrukt te houden totdat het apparaat uitgeschakeld is. Zet het apparaat vervolgens weer aan om te controleren of het probleem is opgelost.
 • Problemen met het afspelen van multimedia-inhoud: Controleer of de HDMI-kabel goed is aangesloten en of de externe mediaspeler correct is ingesteld. Als het probleem aanhoudt, kunt u proberen de Amiko A9Z RED IPTV Set Top Box te resetten door de aan/uit-knop op de achterkant van het apparaat ingedrukt te houden totdat het apparaat uitgeschakeld is. Zet het apparaat vervolgens weer aan om te controleren of het probleem is opgelost.
 • Problemen met mytvonline2: Als u problemen heeft met het gebruik van mytvonline2, kunt u proberen de software opnieuw te installeren door naar "Instellingen" te gaan en "Software-update" te selecteren. Volg de instructies op het scherm om mytvonline2 opnieuw te installeren.

Daarnaast kunt u ook proberen de Amiko A9Z RED IPTV Set Top Box opnieuw op te starten door de aan/uit-knop op de achterkant van het apparaat ingedrukt te houden totdat het apparaat uitgeschakeld is. Zet het apparaat vervolgens weer aan om te controleren of het probleem is opgelost.

Als deze stappen niet helpen, kunt u ook overwegen om de Amiko A9Z RED IPTV Set Top Box te resetten naar de fabrieksinstellingen. Dit zal alle wijzigingen die u heeft aangebracht in de instellingen van het apparaat verwijderen, dus zorg ervoor dat u eventuele belangrijke gegevens op een andere locatie opslaat voordat u de reset uitvoert. Om de Amiko A9Z RED IPTV Set Top Box te resetten, gaat u naar "Instellingen" en selecteert u "Systeem-reset". Volg vervolgens de instructies op het scherm om het apparaat te resetten naar de fabrieksinstelling

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met onze klantenservice voor verdere hulp.

More articles

Reacties (0)

Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!

Laat een opmerking achter